Haspengouw


Tongeren bevindt zich in het hart van Haspengouw en omvat 17 kerkdorpen die allen een unieke uitstraling geven aan het omliggende landschap.

Haspengouw is de plek voor de ware levensgenieter.  Streekgastronomie, plukvers fruit, fris Limburgs bier… Meer informatie over Haspengouw vind je op haspengouw.be of toerismelimburg.be.

Naast Tongeren en zijn kerkdorpen zijn de volgende plaatsen zeker de moeite waard om te bezoeken : Borgloon, Bilzen, Sint-Truiden, Riemst, …

Hier een paar echte aanraders: Het Wijnkasteel Genoelselderen – De landcommanderij van Alden Biesen (alden-biesen.be) – Diverse fiets- en wandelroutes (toerisme-limburg.be) – Wellnesscenter Sané (sane-thermen.be).

Antiek- en Brocantemarkt


Tongeren staat bekend om de grootste antiek- en brocantemarkt in de Benelux. Elke zondag stallen meer dan 350 antiekhandelaars hun beste waar uit en snuffelen duizenden mensen tussen oude boeken en tal van antieke en brocante spullen naar de ultieme schat. Je komt er diverse Europeanen tegen maar ook een Amerikaan of zelfs een Japanner of een Chinees.

Kortom, Tongeren is op zondag een wereldse ontmoetingsplaats, en dat maakt de antiekmarkt  zo charmant.

Gallo-Romeins Museum en Teseum


Het vernieuwde Gallo-Romeins Museum is zeker de moeite waard, zijn permanente tentoonstelling alsook zijn jaarlijkse tijdelijke tentoonstelling.

Het Teseum herbergt twee musea, één met de kerkschatten van de basiliek en het andere vertel een verhaal van stenen in de ondergrond van de basiliek.  Voor meer informatie over het museum en andere toeristische bezienswaardigheden en activiteiten kan u terecht op de website van de stad Tongeren.

Culinair


Ook voor lekker eten kan je in de omgeving terecht.

In en rond Tongeren