Green Key label


Wij, Domenica en Marc, willen met B&B De Dubbelmolen de ecologische voetafdruk van onze B&B tot een minimum beperken. Wij willen onze gasten een comfortabel verblijf bieden met zorg voor natuur, milieu en omgeving.

Alle verbouwingen en vernieuwingen werden uitgevoerd met duurzaamheid als doel: fotovoltaïsche zonnepanelen,  zonneboiler, regenwaterrecuperatie, condensatieverwarmingsketel, dakisolatie, maar ook energiezuinige verlichting en toestellen. Waterbesparende maatregelen werden toegepast bij kranen en toiletten.

In de dagdagelijkse uitbating worden de diverse afvalstromen beheerd richting recyclage. Ook handdoeken worden voldoende hergebruikt en wasprogramma’s bij afwasmachine en wasmachine werden herbekeken. Daarnaast gebruiken we enkel reinigingsproducten met Ecolabel.

Zelfs aankopen worden gecentraliseerd naar één leverancier, zodat de verplaatsingen hieromtrent minimaal zijn.

Wij zijn dan ook erg trots op het behalen van het Green Key label.

Natuurlijk is het behalen van dit label niet het eindpunt, maar een begin om verder te blijven werken aan een ecologisch beheer. Stap voor stap evolueren we verder, bij elke keuze denken we na hoe we verder de weg naar duurzaamheid kunnen bewandelen.